Nu aan het lezen:

Nederlandse film op shortlist Oscars

Nederlandse film op shortlist Oscars

 

De Nederlandse korte film Buddy van regisseur Niels Bourgonje is geselecteerd voor het Palm Springs International Shortfest in Californië. Dat heeft producent Edwin Goldman woensdag gemeld. Het festival vindt plaats van 21 t/m 28 juni.

Buddy, met in de hoofdrollen Daniel Cornelissen en Tobias Nierop, gaat over een jongen die de liefde van zijn ex-vriend probeert terug te winnen door hem bij te staan tijdens een hiv-onderzoek.

Op het Palm Springs International ShortFest worden meer dan driehonderd shorts uit meer dan vijftig landen vertoond. Gelet op het grote aantal films dat wordt aangemeld voor het festival, is het best speciaal dat een Nederlandse productie het zo ver heeft geschopt.

Daar Buddy is geselecteerd voor het festival, dingt de film automatisch mee naar een plek op de shortlist voor de Oscars voor Beste Korte Film. Als Buddy in Palm Spings in de prijzen valt, is de film verzekerd van een plekje op de shortlist voor de Oscars.

Buddy zal later dit jaar in de Nederlandse bioscopen te zien zijn als voorfilm in het programma van de Pathé Gay Night en het Gay & Lesbian Summer Film Festival, dat langs verschillende steden tourt.

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken