Nu aan het lezen:

Project T

Project T

Walt Disney, producent, scenarist en entrepreneur van de filmwereld mag trots zijn. Project T, de nieuwste Disney film is zijn naam meer dan waardig. Het is een ouderwetse familiefilm vol avontuur, humor en optimisme, overgoten met een laag normen en waarden. Precies zoals Walt het graag zag.

Project T vertelt het verhaal van Frank Walker (George Clooney) een intelligente uitvinder die in 1964 als jongen in aanraking komt met een wereld verborgen in een andere dimensie. Technisch is deze nieuwe wereld superieur aan de Aarde, dus Frank is gelukkig met alle ontdekkingen die hem te wachten staan. Jaren later blijkt er toch iets misgegaan in de utopische wereld en Frank, uitgegroeid tot een pessimistische eenling, woont weer gewoon op Aarde. Tomorrowland, zoals de utopische wereld heet, is afgesloten en de oprichter heeft zich ver in de wereld teruggetrokken. Zelfs rekruteerder Athena (Raffey Cassidy), die oorspronkelijk niet van Aarde afkomstig is, is verbannen.

Het glorieuze beeld uit de jaren ’60, over de toekomst van de Aarde, is ver te zoeken. Op tv en radio wordt het einde van de wereld verkondigd. Aardbevingen, overstromingen, rellen en machtsstrijd zijn de normaalste gang van zaken. De wereld lijkt beter af te zijn als hij geheel stopt met bestaan. En de mensheid? Die heeft zich erbij neergelegd. Maar niet Casey Newton (Britt Robertson), ras optimist. Zij gelooft in een betere wereld, eentje waarin je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen toekomst.

Tomorrowland - 2

Het verhaal, de karakters en de verschillende werelden voelen goed doordacht en realistisch. Verrassend genoeg is er gekozen om van Tomorrowland geen 3D attractie te maken, maar zelfs in 2D word je de prachtige werelden van Damon Lindelof (World War Z & Lost) en Brad Bird (Ratatouille & Mission: Impossible – Ghost Protocol) ingezogen. Het optimisme van Casey is aanstekelijk, het nukkige humeur van Frank is herkenbaar en de naïviteit van Athena is aandoenlijk. Samen zorgen zij ervoor dat de paar minpunten van de film (de iets te lange introductie, wat onwennige acteerwerk van jonge Frank en het lang uitblijven van een antagonist) snel weer vergeten zijn.

Walt Disney was altijd goed in het creëren van nieuwe werelden met herkenbare inwoners. En ook nu, zonder Walt zelf, is dat gelukt.

Image credit: Tomorrowland-movie.com

Leuk? Deel het even!
Written by

Dol op films, voornamelijk de net niet mainstream varianten waarbij je met meer vragen naar buiten komt dan dat je naar binnen ging. Stiekem fan van Sandra Bullock en Matthew McConaughey. Laat zich graag vervoeren naar andere landen door regisseurs als Zhang Yimou, Alfonso Cuarón en Baz Luhrmann. Geniet soms ook van films als Iron Man, Star Wars, Mary Poppins en The hunger games (niet doorvertellen hoor).

Typ en klik enter om te zoeken