Nu aan het lezen:

Denis Villeneuve’s Dune wordt niet zoals de Lynch versie

Denis Villeneuve’s Dune wordt niet zoals de Lynch versie


Een veelgehoorde klacht over Bladerunner: 2049 is dat de film veelal leunt op het werk van Ridley Scott, en daarmee weinig erkenning lijkt te geven aan Villeneuve’s visie over waar de futuristische novelle naartoe moet. 

Zo zal dat niet het geval zijn bij zijn aanstaande versie van Dune. De roman van Frank Herbert kwam uit in 1965, Lynch verfilmde het boek in 1984, en volgens Villeneuve zelf heeft hij geen enkele interesse in een homage, remake of sequel deze keer.

David Lynch did an adaptation in the ’80s that has some very strong qualities. I mean, David Lynch is one of the best filmmakers alive, I have massive respect for him. But when I saw his adaptation, I was impressed, but it was not what I had dreamed of, so I’m trying to make the adaptation of my dreams.

 

Eigenlijk zegt Villeneuve hier dat hij niet onder de indruk was van Lynch versie. Er is ook een 3-delige miniserie van Dune uitgekomen rond 2000, maar niemand lijkt daar over te praten – of interesse in te hebben. En dat is zonde, want die serie was zo slecht nog niet.

Voorlopig is er verder weinig bekend over Villeneuve’s derde ambitieuze sci-fi project, zodra er meer te vertellen valt lees je dat uiteraard hier.

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken