Nu aan het lezen:

De beste films van 2015 (deel 5)

De beste films van 2015 (deel 5)

 

 

Mijn lijstje van beste films uit 2015 is opgesteld vóór de première van Star Wars VII. Vermoedelijk zou deze lijst er compleet anders uitzien als ik een week had gewacht… Maar deadlines zijn deadlines en dus geen Leia’s, Luke’s en Solo’s in deze lijst. –Frauke

Boomerang
Zalige muziek, adembenemende cameravoering en kwalitatief hoogstaand acteerwerk: Boomerang heeft het allemaal. Het feit dat ik de afloop niet kon voorspellen zorgde ervoor dat ik tot op het einde geboeid werd, ik moest en zou weten hoe de vork in de steel stak. Een prachtige detective zonder de vele liters bloed. Mijn absolute topper van het jaar.

Inside Out
Animatie mag niet ontbreken in mijn lijstje. Inside Out is echter niet zomaar een animatiefilm, maar eentje met een hele duidelijk boodschap. Het laat kinderen op een speelse manier zien hoe je om kunt gaan met emoties en dat niet alles zwart/wit is. Het is voor mij vrij ongebruikelijk dat filmmakers de kans grijpen om zo duidelijk de kijker een les te geven terwijl het niet afdoet aan het plezier van een film kijken. Een geslaagde, vermakelijke en educatieve film voor jong en oud.

Burnt
Hoe weet ik dat ik een film goed vind? Nou… als mijn bloed begint te borrelen van jaloezie, vreugde, irritatie of frustratie. Dat was bij Burnt het geval. Ik wilde niets liever dan de film binnenstappen om de hoofdpersoon eens goed in elkaar te slaan. De film draait om de wereld van top chefs en sterrenrestaurants, het tempo van de film ligt net zo hoog als het snijwerk in de keuken. Als zelfs Gordon Ramsay geen slecht woord over heeft voor de film dan heb je het toch goed gedaan.

Mr. Holmes
Ik ben een sucker voor Engelse kostuumdrama’s, helemaal als Ian McKellen de hoofdrol speelt. Goed geacteerd, prachtige locaties en landschappen, en keurig opgebouwde spanningsbogen. Langzaam –beetje bij beetje– word je naar binnen getrokken en ga je medelijden hebben met de hoofdpersonages. Of dit daadwerkelijk het echte verhaal achter Sherlock Holmes is…? Wie zal het zeggen. Maar een mooi gemaakte film die kwaliteit uitstraalt is het zeker.

Tomorrowland
Het liefst kijk ik naar een ouderwetse avonturenfilm. Zo eentje waar de slechteriken verliezen en de goede triomfantelijk winnen. Zo eentje waar iedereen een les leert en de waarden en normen vanaf druipen. Zo eentje waar iedereen na afloop staat te juichen en men elkaar op de schouders klopt. Tomorrowland met George Clooney is zo’n film. In mijn review schreef ik al dat Walt Disney trots zou zijn op deze film en daar ben ik nog altijd van overtuigd. Prachtige special effects, mooi geacteerd en gewoonweg een plaatje om naar te kijken.

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken