Nu aan het lezen:

DC fans willen de directors cut van Justice League zien

DC fans willen de directors cut van Justice League zien

 

Eerder dit jaar werd er een petitie gestart tegen het regisseren van Justice League door Zack Snyder – die met Batman vs Superman geen goede beurt had gemaakt bij (een groot gedeelte van) de fanbase. Niemand had kunnen voorzien dat Zack later wegens persoonlijke omstandigheden inderdaad zou terugtreden als regisseur. En al helemaal niemand had verwacht dat er nu weer een petitie is om juist ZIJN directors cut naar de bioscoop te halen, nu veel mensen teleurgesteld zijn over het eindproduct.

Nadat Snyder aangaf de film niet af te kunnen maken, gaf hij het stokje over aan Joss Whedon. Volgens geruchten zou die niet helemaal bij de visie van Snyder zijn gebleven – maar juist zijn eigen koers hebben gevaren. Dat zou in principe zijn keuze mogen zijn natuurlijk. Al was Justice League de baby van Zack Snyder, en staat die trouwens ook gewoon als regisseur op de credits. Ook het wegstrepen van Junkie XL als maker van de soundtrack zette kwaad bloed. De soundtrack die uiteindelijk voor Justice League werd gemaakt door Danny Elfman wordt als ongeïnspireerd en lui bestempeld door menig fan. En ja, wij hadden ook liever mister XL gezien.

Opvallend is ook dat Snyder in een chatsessie met fans aangeeft dat hij de film nog helemaal niet heeft gezien. Ook niet nu deze in de VS al in de bioscopen draait. Hij geeft daar geen reden voor. Maar als je tijd hebt voor een chatsessie met fans zou je toch ook wel de film kunnen bekijken. Dat hij ook nergens Whedon verdedigt wanneer hem wordt gevraagd naar de kritiek op zijn vervanger – geeft misschien wel aan dat Justice League inderdaad iets heel anders is geworden dan hij voor ogen had.

Anyway. Ondertussen hebben 55,000+ mensen zich achter het idee geschaard om de cut van Snyder naar de bioscoop te krijgen. Mocht je ook bij willen dragen aan de (waarschijnlijk kansloze) petitie dan kun je die hier vinden.

Lees onze Justice League review >

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken