Over Cine

Cine wordt dagelijks met veel liefde gemaakt door een team van filmliefhebbers. Vanuit het hele land werken zij aan het platform, om je iedere dag te voorzien van de beste films, recensies, artikelen, filmnieuws en trailers. Cine heeft journalistieke integriteit hoog in het vaandel staan, dat wil zeggen dat alle recensies die geplaatst worden op Cine de zuivere mening van de redacteur reflecteren. Voor vragen, acquisitie, opmerkingen of sollicitaties mail je naar eline@cine.nl 

Hoofdredactie
Dandyano Zentveld

Hoofd- en eindredacteur van Cine.nl. Houdt van Dior, Wes Anderson, Migos, Edward Hopper en Instagram. Favoriete film aller tijden is op dit moment alles waar Michelle Pfeiffer in speelt. Kijkt films het liefst ‘s nachts.  

Roeland Pater

Mede-oprichter van Cine.nl omdat de domeinnaam zo mooi was. Veel ideeën, weinig tijd. Kijkt series als het eigenlijk tijd is om te slapen. Onderdeel van 10 miljoen Nederlanders die een boek wil schrijven maar daar niet goed genoeg voor kan schrijven.

 

Redactie
Elise van Dam

Redacteur bij Cine.nl, schrijft daarnaast ook nog onder meer over film bij Biosagenda.nl en over theater bij Theaterkrant.nl. Daalt graag af naar de obscure krochten van cinema en houdt bijna net zoveel van slechte sciencefiction als van goede sciencefiction.

Hedwig van Driel

Overdag octrooigemachtigde, daarnaast zoveel mogelijk bezig met popcultuur. Zit ook in de redactie van Schokkend Nieuws, en schrijft uit feministisch oogpunt voor Vileine. Kan flink ranten over de kunstmatige barrières tussen hoge en lage kunst.

Bouke van Eck
Historicus van opleiding en ICT-specialist van beroep. Houdt vreemd genoeg niet bijzonder veel van films over historische gebeurtenissen of computers. Films over andere onderwerpen kunnen er wel mee door.

Luuk van Huët

Redacteur van Cine.nl, werkzaam bij Filmpeople.nl, mede-oprichter van het KLIK Amsterdam Animation Festival, ‘Yo-Mamma’-grappen-specialist bij LvsL, part-time script-dokter en full-time blauwhelm.  

Luuk Imhann

Naast redacteur van Cine.nl schrijver van romans (Paradijs, 2016) en toneelstukken. Oprichter van toneelgroep NOX. Volgt een Master over kunst in het dagelijks leven op het Sandberg Instituut.

Julius Koetsier

Redacteur bij Cine.nl, Schokkend Nieuws en The Cult Corner. Schrijft ook voor Hard//hoofd. Daarnaast editor en scenarist. Houdt van lange openingstitels.

George Vermij

George is een kunsthistoricus en ongeneeslijke cinefiel en schrijft naast Cine voor Schokkend Nieuws, Frameland, Gonzo (Circus) en de Filmkrant. Daarnaast kun je zijn kunstkritiek lezen in Metropolis M en Tubelight. Film is alles voor hem. Een manier om te ontsnappen aan de harde realiteit maar ook het perfecte medium om diezelfde rauwe werkelijkheid te vangen en begrijpelijk te maken.

Vincent Hoberg

Eline Soumeru

Typ en klik enter om te zoeken