Nu aan het lezen:

Cine Shorts: Scientifically Accurate Sonic The Hedgehog

Cine Shorts: Scientifically Accurate Sonic The Hedgehog

Elke donderdag struint de redactie van Cine het internet af, op zoek naar een korte film. Soms van een bekende filmmaker, soms van iemand die meer bekendheid verdient. Wij van Cine zeggen: kijk eens een kortje.

Met een groeiend aantal online kanalen en een nog steeds uitbreidend aantal bioscoopfilms is de filmindustrie constant op zoek naar materiaal om een succesvolle franchise uit te timmeren. Daarbij is geen bron te buitenissig: pretparkritjes (de Pirates of the Caribbean-films) live-action versies van klassieke animatiefilms (Beauty and the Beast), geliefde kinderboekenreeksen (Goosebumps), spelletjes voor op je telefoon (Angry Birds), emoticons (The Emoji Movie), belabberde fan-fiction van slappe mormonenporno (50 Shades of Grey), niks is te gek. Hollywood heeft nu ook een bioscoopfilm gebaseerd op Sonic The Hedgehog in ontwikkeling, de cast is al gedeeltelijk bekend gemaakt: Ben Schwartz gaat de supersnelle egel vertolken, James Marsden en Neal McDonough hebben beiden rollen en Jim Carrey is gecast als de kwaadaardige mad scientist Dr. Ivo ‘Eggman’ Robotnik. Gezien de belabberde track record van game-verfilmingen is het afwachten of Sonic The Hedgehog daadwerkelijk een interessante film gaat opleveren. Films als Super Mario Bros., Doom, Assassin’s Creed en Warcraft zijn in ieder geval geen hoopgevende titels om op terug te kijken en een interessant narratief smeden van een kleurrijk platformspel dat draait om snelheid en gouden ringen verzamelen is sowieso een flinke uitdaging.

De korte animatiereeks Scientifically Accurate van het Animation Domination High-Def programma van FOX neemt bekende tekenfilmsreeksen zoals The Flintstones, Ducktales, Spongebob Squarepants en My Little Ponies op de hak door de wetenschappelijk accurate werkelijkheid te tonen die te zien zou zijn als de daadwerkelijke inherente smerigheid van de natuur zou meespelen. Als regisseur Jeff Fowler en de zes scenarioschrijvers gaan voor gritty realism, kunnen ze misschien wel wat ideetjes opdoen bij Scientifically Accurate: Sonic The Hedgehog.

 

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken