Nu aan het lezen:

#Cannes2018 – Mean Streets, Black Panther en Everybody Knows

#Cannes2018 – Mean Streets, Black Panther en Everybody Knows

 

Cannes 2018 is officieel gestart met voor ons als eerst toegankelijke film Dead Souls. Een documentaire van Wang Bing die maar liefst acht uur en 15 minuten duurt. Met na vier uur een onderbreking van een uur. Dat dan weer wel. 

Uiteraard slaan wij deze film over, want in die acht uur is er veel ander moois te zien. Als eerst een Cannes classic: Martin Scorseses Mean Streets wordt vertoond op het dak van het Marriot Hotel. Een mooiere gelegenheid om deze klassieker nog eens te bewonderen zal niet snel voorbij komen.

’s Middags gaan we echter eerst even uitwaaien op het strand, waar Ryan Coogler zijn veelgeprezen film Black Panther zal introduceren. Of de setting iets toevoegt, of juist afdoet aan de kwaliteit van de film valt te bezien, maar een van de meest succesvolle films van de afgelopen tijd die door de regisseur zelf wordt aangekondigd… op het strand in Cannes? Een must.

Maar de echte film waar deze eerste dag om draait is uiteraard Todos Lo Saben, oftewel Everybody Knows. De film opende het festival en hoewel men van te voren al sprak over een ‘tussenjaar’ (zeg maar gerust zwakke programmering) kon de film op steun van het publiek rekenen. Iraanse Oscar-favoriet Asghar Farhadi regisseert Penelope Cruz en Javier Bardem in een klamme thriller waarbij Spanje als decor dient. Later vandaag volgt onze recensie van de openingsfilm, daar wij als simpele journalisten netjes op onze beurt moeten wachten.

Het programma zit verder bomvol fantastische films (binnen en buiten de competitie!) en er staat een aantal toffe interviews op het programma. Houd ook onze Instagram pagina in de gaten voor updates en pics. Cannes 2018 is officieel begonnen!

 

 

 

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken