Nu aan het lezen:

Cannes 2016: De vrouwen die dit jaar de show gaan stelen

Cannes 2016: De vrouwen die dit jaar de show gaan stelen

 

Was er bij de bekendmaking van de officiële selectie van het Cannes filmfestival nog de nodige kritiek over het ontbreken van vrouwelijke regisseurs, nu lijken de vrouwen toch wel degelijk hét middelpunt van Cannes 2016 te zijn. Nooit eerder leek het speelveld zo gevuld met actrices die de show gaan stelen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Kristen Stewart

Met een hoofdrol in zowel openingsfilm Cafe Society en competitie-film Personal Shopper staat Stewart dit jaar volop in de aandacht. Haar zorgvuldig opgebouwde oeuvre moest daar ook wel toe leiden. Alleen al haar aankomst op het vliegveld werd groot gevierd. Van haar gaan we de komende weken nog veel zien.

Soko

De Française Stéphanie Sokolinski gaat door het leven onder haar artiestennaam Soko. Ze zingt en acteert en heeft een hoofdrol in La Danseuse (The Dancer), waarin ze een moeizame maar interessante relatie heeft met Lily-Rose Depp – die ook een eervolle vermelding in dit stuk verdient. De debuutfilm van Stéphanie Di Giusto draait in Un Certain Regard en de verwachtingen zijn hoog.

tPDkMAIn

Adele Haenel

Met haar 27 jaar heeft Adele Haenel al twee Oscars op haar naam. Op Cannes wil ze de sterren van de hemel spelen in La Fille Inconnue, de nieuwe film van de broers Dardennes. En als zij met een nieuwe film komen, staat dat garant voor aandacht: zeker na Deux Jours, Une Nuit dat twee jaar geleden zoveel indruk maakte.

Edie Yvonne

In Kitty, het regiedebuut van Chloe Sevigny (eervolle vermelding nummer twee), speelt Edie Yvonne de hoofdrol. Een combinatie van twee interessante vrouwen met een korte film tot gevolg waar reikhalzend naar uit wordt gekeken. Niet voor niets is de film onderdeel van de Critics Week competitie. In Kitty verandert Yvonne langzaam in, tja, een kitty.

edie yvonne

Sasha Lane

De Texaanse Sasha Lane was werkzaam in een fastfood-keten toen ze (volgens de geruchten) ter plaatse werd opgemerkt door iemand uit de filmindustrie. Met een hoofdrol in American Honey tot gevolg. Haar allereerste keer op het grote doek en meteen getipt als winnaar van de Cannes-competitie. Zulke dingen gebeuren. De langverwachte film van Andrea Arnold (vermelding 3) draait om een groep jonge tijdschriftenverkopers die kriskras door Amerika reizen. Verwacht energie, vrouwen, Amerika’s schoonheid.

sasha lane

Isabelle Huppert

Deze Parijse is 63 maar lijkt nog lang niet op de top van haar kunnen. Samen met Paul Verhoeven maakte ze Elle, dat meedraait in de competitie en volgens ingewijden niet zonder reële kans op de overwinning. Wat dat betreft is de keuze voor Frankrijk natuurlijk een slimme zet geweest van Verhoeven. Huppert zagen we de laatste jaren in Valley Of Love, Louder Than Bombs en meer. En ze heeft nog vier films in de maak.

Adriana Ugarte

Ugarte krijgt een rol waar velen alleen maar van kunnen dromen. Een hoofdrol in de nieuwe film van Pedro Almodovar, Julieta, die de gelijknamige hoofdpersoon volgt in dertig jaar van haar leven. Gebaseerd op korte verhalen van Alice Munro, en iets waar we alleen maar naar kunnen uitkijken.

ugarte

Cine is aanwezig op Cannes 2016 en brengt ter plekke verslag uit. Volg ons op Facebook om niets te missen!

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken