Nu aan het lezen:

Ang Lee’s ‘Billy Lynn’ doorbraak voor bioscoopvertoning

Ang Lee’s ‘Billy Lynn’ doorbraak voor bioscoopvertoning

 

Bezoekers van de International Broadcasting Convention (IBC) werden maandag in Amsterdam weggeblazen door een voorproefje van Ang Lee’s Billy Lynn’s Long Halftime Walk, de eerste film ooit die met 120 frames per seconde (fps) is vertoond. Dit is vijf keer zoveel als de huidige standaard van 24 fps, die al sinds de introductie van de geluidsfilm bestaat.

Ang Lee lijkt voor Billy Lynn alle registers opengetrokken te hebben. Niet alleen gebruikt hij als eerste de extreem hoge frame rate, ook is de film gedraaid in 4K en 3D en heeft het Dolby Atmos, waarbij het bioscoopgeluid uit meer dan zestig speakers komt. In 2012 experimenteerde regisseur Peter Jackson voor de Hobbit trilogie al met ‘High Frame Rate’, 48 fps, maar Ang Lee gaat hier voor zijn nieuwe film dik overheen.

Billy Lynn’s Long Halftime Walk is gebaseerd op een boek van Ben Fountain en gaat over een Amerikaanse militair die als held uit Irak wordt onthaald. Tijdens een grote ceremonie raakt hij echter verstrikt in zijn eigen oorlogstrauma’s. De hoofdrol is voor debutant Joe Alwyn, met in de cast verder Kristen Stewart, Chris Tucker, Garrett Hedlund, Vin Diesel en Steve Martin.

De wereldpremière van Billy Lynn vindt plaats op 14 oktober tijdens het New York Film Festival. De vraag naar filmkaarten is zo groot, dat er een loterij voor wordt gehouden. De film gaat op 5 januari 2017 in Nederland in première, maar het is nog onduidelijk of er een bioscoop zal zijn die het ook met 120 fps kan vertonen.

De IBC is één van de grootste entertainmentbeurzen ter wereld, waar vaak als eerste nieuwe film- en projectietechnieken te zien zijn.

Hieronder de trailer van Billy Lynn’s Long Halftime Walk in ‘standaard’ HD.

 

 

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken