Nu aan het lezen:

Horrorfilms deze zomer

Horrorfilms deze zomer

 

Oktober zou volgens ons de meest vruchtbare maand moeten zijn voor horrorfilms, en dat is vaak ook zo. Echter is de zomer traditioneel hét moment om (al dan niet met een drankje op) met een groep vrienden naar de bioscoop te gaan en te griezelen, lachen of huilen bij een enge film. Op dit moment draait The Conjuring 2 in de bioscoop en krijgt -o.a. van Cine- louter positieve reacties. Of reacties van daadwerkelijk bezeten mensen (zie onderstaand filmpje en kijken op eigen risico).

Maar wat gaat er de komende maanden nog meer allemaal draaien? We zetten de meest in het oog springende horrorfilms voor je op een rijtje.

Een film die vorig jaar uitkwam maar deze week in het Amsterdamse Lab111 draait is Kristen. Een (jawel!) goede Nederlandse horrorfilm die het echt van het verhaal en de uitstekend acterende hoofdrolspeelster (Terence Schreurs) moet hebben. Check de trailer hieronder en kijk op de site van Lab111 voor het schema. Er is tevens een Q&A met regisseur Mark Weistra.

The Purge: Anarchy was een hele aardige film, waarin de terror van je medemens gezien kan worden als echte horror. Uit de koker van Blumhouse komt deze zomer deel 3, The Purge: Election Year. Vanaf 7 juli in de bioscoop te zien.

Je kon op Cine al de early review lezen omdat wij in Cannes waren dit jaar, maar over een paar weken gaat The Neon Demon van Nicolas Winding Refn toch echt in première. Wij schreven al dat The Neon Demon geen horrorfilm is in de traditionele zin van het woord, maar toch kent de film sprookjesachtige mysteries als vampirisme, necrofilie en mythologische roofdieren. Vanaf 14 juli in de bioscoop.

Ook over Lights Out schreven wij onlangs al een kort stukje. De film is gebaseerd op een zeer succesvolle short en kent binnenkort dus zijn feature film release. Vanaf 21 juli kun je rillend in je bioscoopstoeltje zitten voor Lights Out, maar de short kun je nu (liefst met koptelefoon op!) hieronder zien.

Over The Woods is nog niet veel bekend, maar de ijzingwekkende trailer belooft in ieder geval veel goeds. De film wordt geregisseerd door Adam Wingard, bekend van zijn shorts in de horror verzameling V/H/S, You’re Next en The Guest. Bloody Disguisting noemde het een van engste horrorfilms ooit gemaakt. En dat zegt wat. The Woods is vanaf 15 september in de bioscoop te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=MGwmU6ogsq8

Dat de echte horror altijd van echte mensen komt en niet van geesten is een standaard gegeven (soms dan). Dat bewijst ook Don’t Breathe, waar 3 crimineeltjes een makkelijke roof denken te plegen van een blinde oude man. Echter worden de rollen heel snel omgedraaid. De trailer laat zien dat de film zwaar leunt op concept, maar het ziet er allemaal goed genoeg uit om enthousiast van te worden. Don’t Breathe gaat op 29 september in première.

Naast deze films komen ook Ouija 2, Rings, The Bye Bye Man en Incarnate naar de bioscopen. 2016 wordt hopelijk een memorabel jaar voor horrorfans.

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken