Nu aan het lezen:

8 films die dit jaar nog in de bioscoop komen

8 films die dit jaar nog in de bioscoop komen

 

Het is augustus dus dat betekent dat de eerste helft van het jaar erop zit. We hebben een paar mooie films gehad, en die hebben we dan ook gebundeld in onze lijst met beste films van 2016 tot nu toe. (Die is hier te vinden.) Maar wat staat ons nog te wachten de rest van 2016? Cine kiest 8 films uit die de komende maanden in de bios draaien én waar we naar uitkijken. (Er komt ook een hele rij Nederlandse films de bioscoop in de komende maanden, die lijst hebben we los van deze gemaakt, en kun je in de loop van de week op Cine terugvinden.)

Toni Erdmann (10 november 2016)

De ultra Duitse comedy Toni Erdmann gooide zeer hoge ogen op Cannes en was ook de gedoodverfde winnaar. Ken Loach gooide wat roet in het eten met zijn fantastische I, Daniel Blake, maar de accolades voor Toni Erdmann bleven. Een beetje chauvinisme is op zijn plaats want onze Hadewych Minis doet mee in wat de beste Duitse comedy van de afgelopen 20 jaar genoemd wordt. Check hier ons interview met Hadewych. Toni Erdmann gaat over een uitgerangeerde vader die (larmoyant) zijn best doet een relatie op te bouwen met zijn volwassen dochter.

https://youtu.be/MF4i7qyUysA

Fantastic Beasts And Where To Find Them (17 november 2016)

Fantastic Beasts And Where To Find Them begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een dreuzel genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de dreuzel wereld. 

De film brengt wederom een aantal mensen samen die aan de Harry Potter-films hebben gewerkt, waaronder producenten David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves en Lionel Wigram.

 

Angry Indian Goddesses (25 augustus 2016)

India’s eerste all-female buddy movie lijkt in eerste instantie op de Bollywood versie van Bridesmaids. Maar afgaande op de weinig verhullende trailer lijkt Angry Indian Goddesses meer te zijn. Onder andere door de verkrachtingszaak in Delhi uit 2012 is het gesprek gestart rondom de rechten van vrouwen en de positie die zij sociaal-maatschappelijk innemen. Goddesses lijkt een belangrijke culturele stem te worden in die conversatie.

 

The Magnificent Seven (22 september 2016)

Denzel Washington, Chris Pratt en Haley Bennett spelen de hoofdrollen in deze remake van een remake. De originele Magnificent Seven uit 1960 was gebaseerd op het Japanse Seven Samurai uit 1954, beide zijn overigens onvervalste classics. Lees hier onze breakdown/recensie van het ‘origineel’ uit 1960. 

De remake is deels geschreven door Nic Pizzolatto, die verantwoordelijk is voor True Detective. De andere schrijver is Richard Wenk, die voor Antoine Fuqua het script schreef voor The Equalizer. (En het aankomende vervolg daarop.) De nieuwe trailer introduceert de cast middels hun officiële Western titels, namelijk the bounty hunter (Denzel Washington), the gambler (Chris Pratt), the outlaw (Manuel Garcia-Rulfo), the sharpshooter (Ethan Hawke), the assassin (Lee Byung-hun) the warrior (Martin Sensmeier) en the tracker (Vincent D’Onofrio).

 

Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children (29 september 2016)

Tim Burton (Beetlejuice, Batman) heeft eindelijk zijn eigen superhelden franchise – zonder spandex, met Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children. Gebaseerd op het boek van Ransom Riggs, volgt de film nieuwkomer Asa Butterfield als hij zich voegt bij een huis voor extraordinary youths met gaven die hen anders maken dan de rest van de wereld. De baas van de school is Eva Green en draagt de naam uit de titel.

Uiteraard is niet alles koek en ei in het land van de gifted kinderen, de trailer hint naar Nazi bombardementen en een groep monsters getiteld “The Hollows”, met Samuel L. Jackson aan het roer. De gothic look en feel lijkt rechtstreeks uit het hart van Burton te komen en dat is een goed ding. In het boek zit namelijk dezelfde sfeer. (Check de trailer, die is fantastisch!)

 

La La Land (22 december 2016)

Als Emma Stone en Ryan Gosling tegenover elkaar komen te staan in een film, is de aandacht wel getrokken. In La La Land gaat dat gebeuren: de film gaat over een jazz-pianist die verliefd wordt op een ambitieuze actrice – zoals er in Los Angeles (waar de film zich afspeelt) zoveel zijn.

La La Land wordt geregisseerd door Damien Chazelle, die met Whiplash ruim twee jaar geleden insloeg als een bom. De verwachtingen zijn dan ook hoog. In de trailer van La La Land zien we Gosling in een visuele wereld waarin Refn hem eerder al in plaatste met Drive: warme neon-kleuren, laag L.A. zonnetje. Met de soundtrack zal het ook wel goedzitten, Chazelle kennende. We houden La La Land in de gaten de komende tijd.

 

Blair Witch (15 september 2016)

De werktitel was eerst The Woods, maar onlangs werd bekendgemaakt dat het hier gaat om het langverwachte echte vervolg op The Blair Witch Project. Dat kan van alles betekenen maar de ijzingwekkende trailer belooft in ieder geval veel goeds. De film wordt geregisseerd door Adam Wingard, bekend van zijn shorts in de horror verzameling V/H/S, You’re Next en The Guest. Bloody Disguisting noemde het een van engste horrorfilms ooit gemaakt. En dat zegt wat. Blair Witch is vanaf 15 september in de bioscoop te zien.

 

Hell Or High Water (20 oktober 2016)

Na dertien jaar in de gevangenis te hebben gezeten, keert de opvliegerige Tanner terug naar het familielandgoed waar zijn broer Toby en neefjes wonen. Ze dreigen hun ouderlijke huis kwijt te raken, dus besluiten de broers enkele kleine, lokale banken te overvallen. Het gaat elke keer om kleine bedragen, zodat Tanner en Toby niet de aandacht van de FBI trekken. Het gaat lang goed, maar dan gaat officier Hamilton zich ermee bemoeien. Chris Pine en Ben Foster spelen de broers die steeds dieper in de problemen komen.

 

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken