Nu aan het lezen:

3 Post-Halloween films voor je horrorweekend

3 Post-Halloween films voor je horrorweekend


Ook zo genoten van Halloween? Mooi, wij ook. Maar de post-Halloween blues waarbij alles er maar weer gewoontjes uitziet en de horrorfilm programmering voor een jaar de kast in kan is real.

Daarom schotelen we je 3 films voor waarmee je naar dat laatste staartje Halloween kunt grijpen. Hierna is het ook echt afgelopen en halen we de Kerstboom tevoorschijn – en daarmee weer andere leuke lijstjes.

1408

Regie: Mikael Håfström
Met: John Cusack, Samuel L. Jackson
Release: 2007
Duur: 1h 44m

In 1408 probeert de cynische journalist Mike Enslin (Cusack) het mysterie rond kamer 1408 in het Dolphin hotel te ontkrachten. Mike en zijn nihilistische opvattingen  – die zijn gevormd door zijn overleden dochtertje krijgen te maken met pure horror. Voeg daar een Samuel L. Jackson als creepy en bijna surrealistische hotelmanager aan toe en dit Stephen King verhaal komt net als de hotelkamer uit de titel tot leven.

 

It Follows

Regie: David Robert Mitchell
Met: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi
Release: 2014
Duur: 1h 40m

De negentien-jarige Jay wordt na een onschuldig partijtje seksen geplaagd door vreemde visioenen, totdat blijkt dat ze daadwerkelijk achterna wordt gezeten. Wat de titulaire ‘it’ precies is, weet niemand. Maar het is verdomd eng in ieder geval. De fantastische soundtrack en suburban setting doen denken aan John Carpenters beste werk.

 

Annabelle: Creation

Regie: David F. Sandberg
Met:  Anthony LaPaglia, Samara Lee, Miranda Otto
Release: 2017
Duur: 1h 49m

12 jaar na de tragische dood van hun dochtertje laten een poppenmaker en zijn vrouw een non en bijhorende weeskinderen in hun huis overnachten. De meiden en vooral de zwakkeren worden binnen no-time slachtoffer van de gewelddadige entiteit Annabelle. Annabelle: Creation geldt als prequel op het veel minder goed ontvangen Annabelle. Deze serie is overigens een spin-off uit het universum van The Conjuring.

Leuk? Deel het even!
Typ en klik enter om te zoeken